Over ons

 

Geschiedenis

De ATKV werd op 21 augustus 1932 opgericht door een aantal kampeerders, die in primitieve tentjes kampeerden op het terrein ‘Zonneheide’, eigendom van het sanatorium Zonnestraal. De vereniging kon meteen al met 150 leden een stuk terrein huren met de naam ‘De Zandhoek’.

 

In 1937 verwisselde ‘De Zandhoek’ van eigenaar en het huurcontract van de ATKV werd niet verlengd. ATKV vond een nieuw terrein bij Hollandse Rading, ‘De Berkenhorst’. In juli 1940 werd daar het kamperen door de Duitse bezetters verboden. Na de oorlog bleek het terrein een andere eigenaar te hebben gekregen, die niet in kampeerders geïnteresseerd was. Men kon toen ‘De Zandhoek’ weer huren. Het terrein werd weer bruikbaar gemaakt en in 1952 kon men zelfs een flink deel van het terrein aankopen. Ons terrein van 5,6 hectare is nu in eigendom. Lees meer over de geschiedenis in de jubileum uitgave ATKV 75 jaar.

Omgeving

Vanaf het ATKV-terrein kunt u leuke uitstapjes maken. De Hoorneboegse Heide en het vliegveld Hollandsche Rading liggen op loopafstand.


De Hoorneboegse Heide
De Hoorneboegse Heide is een natuurgebied gelegen ten zuiden van de bebouwde kom van Hilversum. Het gebied omvat circa 190 ha natuurgebied. Op en in de omgeving van het natuurgebied komen o.a. de zwarte specht, grote kleine bonte specht en de groene specht voor.


Vliegveld Hollandsche Rading

Het vliegveld Hilversum wordt druk gebruikt door parachutisten en zweefvliegers. Er is een vliegschool aanwezig en er worden rondvluchten gemaakt. De meeste wandelaars houden het op een bezoek aan het restaurant, vanwaar alle activiteiten goed te spotten zijn. 

 

Het ATKV-terrein is een veelzijdig, bosrijk terrein. Voor ieder wat wils! Voor de kleintjes een speeltuin en voor de grotere kinderen een volleybalveld en een tafeltennistafel.  Verder is er een gemeenschappelijke ruimte, een parkeerplaats en een vijftal toiletgebouwen aanwezig. Bekijk de plattegrond.